Bošnjački političari odbili poziv Erdogana, dok Dodik nije…

Bošnjački političari odbili poziv Erdogana, dok Dodik nije…


 

Za gospodina Bećirovića ne znam zašto nije otišao, kazao je predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Odlazak predsjednika RS-a Milorada Dodika i članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović u Tursku, gdje su na poziv turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana prisustvovali kongresu AK partije, izazvao je niz reakcija u bh. javnosti, ali i otvorio pitanje kako to da niko od ostalih političara iz BiH, posebno bošnjačkih predstavnika, nije išao u Tursku?

Odgovor je djelimično dao predsjedavajući državnog Predsjedništva Željko Komšić, koji je potvrdio da su poziv od Erdogana dobili sve troje članova Predsjedništva.

„Ja sam bio u Granadi pa nisam mogao ići, za gospodina Bećirovića ne znam zašto nije otišao. Znam da je poziv dobio i Bakir Izetbegović. Pitao sam ga zašto on nije išao, rekao mi je da je imao već nekih ranije preuzetih obaveza – morao je biti na mamorijalnom turniru ‘Alija Izetbegović’ u Mostaru, a i priprema se kongres SDA pa kaže da zato nije mogao ići“, pojasnio je Komšić.

Podsjetimo, nakon sastanka u Turskoj, Milorad Dodik imao je samo riječi hvale o turskom predsjedniku Erdoganu koji uskoro dolazi u Banju Luku.

Nakon sastanka, naglašeno je da Republika Turska planira nove investicije na prostoru bh. entiteta Republika Srpska.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija