Bošnjačko povratničko selo kod Zvornika glasalo za Dodika i Cvijanović

U bošnjačkom povratničkom mjestu Klisa kod Zvornika Milorad Dodik i Željka Cvijanović su osvojili najviše glasova na ovogodišnjim izborima.

U utrci za predsjednika Republike Srpske, prema podacima Centralne izborne komisije, a nakon 85 posto prebrojanih glasova, 103 osobe su glasale za Dodika, 62 za Senada Bratića iz Pokreta Država te 13 osoba za nezavisnog kandidata Ćamila Durakovića.

Također i u utrci za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda najviše je glasova dobila Željka Cvijanović – 133, a zatim Vojin Mijatović sa 52 glasa.

U utrci za Narodnu skupštinu RS-a je najviše glasova dobio Pokret za državu, što je i očekivano za razliku od rezultata za Predsjedništvo BiH i predsjednika RS-a. SNSD u utrci za NSRS npr. nije dobio niti jedan glas. Za državni Parlament najviše glasova je dobila SDA – 169, što je također očekivan rezultat, a SNSD ima jedan glas.

Na izbornu pobjedu Dodika i Cvijanović u Klisi je na Facebooku upozorio i Ćamil Duraković koji je bio u utrci sa Dodikom, međutim nije osvojio dovoljno glasova da bude potpredsjednik entiteta.

To ne odgovara realnosti na terenu u selu koje etničko bošnjački 100 procenata. Prilikom razggovora sa mještanima saznao sam da je 20-ak mladih otišlo pred gradsku upravu u Zvornik da protestuju zbog ove brutalne krađe izbora koja se ovdje desila”, rekao je Duraković.

On je naveo da su ovdje članovi biračkog odbora bili Almedin Grahić, Fadil Omerović i Adil Đulić iz susjednog sela Đulići, a da sa njima nije bilo posmatrača da nadziru izborni proces. Duraković tvrdi i kako u ovom selu nema više od 50 osoba koje tu žive i imaju ličnu kartu pa mu je nejasno otkud više od 150 onih kojih su glasali.

U Đulićima, odakle su članovi biračkog odbora, a koje se nalazi pored Klise, je jednocifren broj ljudi glasao za Dodika, Cvijanović i SNSD piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79