Božo Vrećo dobio prijetnje smrću: Majčice moja, ne plači, dobro sam! Bog me štiti!

Interpretator modernog sevdaha Božo Vrećo obavijestio je svoje pratitelje na Facebook stranici da mu je jutro počelo prijavom u policiji zbog prijetnji smrću. Vrećo je istaknuo kako je sve evidentirano i da proces tek slijedi.

Iako je i sam tužan zbog komentara, najviše brine za svoju majku Milu koju su komentatori također vrijeđali.

“Sve je to atak samo na mene, na moju intimu, na moju umjetnost, na moj odgoj, na moj intelekt, slobodu, atak na čovjeka koji nikad nikom ružno nije pomislio i neće, čak ni u ovom trenu. Ne mogu vam opisati taj osjećaj kada vas neko kome ništa nažao niste učinili toliko vrijeđa, poziva na linč i priželjkuje vašu smrt, pritom ono što me sigurno najviše pogodilo jeste grozno vrijeđanje moje majke, pogledajte kakvim smo to monstrumima okruženi, pogledajte taj vokabular i primitivnost, zar može gore, podlije i gnusnije od ovog, u šta su se to ljudi pretvorili?! Moja Mila sada puno brine za mene i najgore je što je u ovom trenutku ne mogu zagrliti i utješiti pa ću reći ovako javno: Majčice moja, ne plači, dobro sam! Bog me štiti i On je uvijek uz mene”, napisao je Božo i podijelio fotografije privatnih poruka koje je dobio.

Naime, negativni komentari, vrijeđanja i prijetnje počeli su nakon što ga je grupa “vjernika” na YouTubeu prijavila zbog pjesme “Bismillah” s njegovog albuma Melek.

“Pogledajte, mili moji, samo koliko mržnje može da postoji oko nas, pogledajte komentare samoprozvanih vjernika koji u sebi nemaju niti zrno čiste vjere, i kamenovali su me i prokleli, da ne govorim o prijetnjama, uvredama, samo zato što sam Božo Vrećo, što živim svoj život i stvaram umjetnost koju su prepoznali u svijetu oni koji znaju što je i muzika i umjetnost i vrijednost, pogledajte vi tu mržnju. Pjesmu ću zaštititi, bit će prenesena i zaštićena na mom YT kanalu. Bosna i Hercegovina, 21. vijek, ni koronavirus nas neće uništiti, ali tolika mržnja!”, napisao je Vrećo i dodao da je i sam vjernik, ali onaj koji nikada neće suditi drugima niti pozivati na linč prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79