Braća Kovačević za 6 mjeseci izvršili čak 20 pljački: Ostaju iza rešetaka!

Braća Kovačević za 6 mjeseci izvršili čak 20 pljački: Ostaju iza rešetaka!


Suljo i Muharem Kovačević iz Brčkog su višestruki povratnici i trenutno su smješteni iza rešetaka

Braća Kovačević, 21-godišnji Muharem i dvije godine stariji Suljo, koja su lišena slobode u novembru ove godine zbog sumnje da su počinila seriju teških krađa, ostat će u pritvoru još 60 dana.

Ova odluka brčanskog Suda je uslijedila nakon prijedloga Tužilaštva Brčko distrikta koje smatra da će braća Kovačević, ukoliko se nađu na slobodi, ponoviti isti krivično djelo za koje im se može izreći kazna od tri godine iza rešetaka.

Kovačevići se, kako saznajemo, terete da su u posljednjih nekoliko mjeseci u Brčkom, nakon provaljivanja u objekte, oduzimali imovinu privrednih subjekata i građana.

Skupa sa 24-godišnjim D. N. su od jula do početka novembra, pojedinačno ili u saizvršilaštvu, čak dvadeset puta provalili u trgovinske i zanatske objekte, sportske kladionice te u porodične kuće i automobile, odakle su oduzimali pronađeni novac i druge vrijednosti.

Sumnja se da su skupa počinili četiri krađe, a da je u devet navrata Suljo Kovačevć nastupao sam, dok je njegov brat Muharem počinio sedam teških krađa, sam ili u saizvršilaštvu s D. N.

Muharem Kovačević je još ranije procesuiran za slična krivična djela, između ostalog i zbog toga što je u junu 2018. iz kuće starije osobe u Čađavcu kod Brčkog ukrao više od šest hiljada maraka. Tokom 2019. braća Kovačević su optužena da su u više navrata iz trgovinskih i stambenih objekata oduzimala prodajne artikle i novac, te da su radi pribavljanja imovinske koristi, iz trgovinskih objekata Dabar i Juventa, oduzeli novac i prodajne artikle vrijednosti 800 KM.

Braća su skupa provaljivala u kuće i prodavnice u Brčkom, pa su tako iz trgovinskih radnji TO, Duga Plus, Sava 94 i Željo te kladionice Meridian ukrali oko 1.500 KM piše Oslobođenje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija