Potresni detalji postupanja prema životinjama: “Ostavili su ga u agoniji da ugine…”

Potresni detalji postupanja prema životinjama: “Ostavili su ga u agoniji da ugine…”


Mirjana Kazagić iz sarajevskog Udruženja životinja Mi smo dio rješenja obratila se Oslobođenju navodeći da se nehumano postupa prema psima te se bolesni i premlaćeni navodno dovoze u Kantonalni azil Prača i tamo ostavljaju da uginu.

”Svaki dan se dovlače psi iz grada u azil Prača. Tamo nema veterinara. Psi su bolesni, ima puno beba bez majke. Situacija je jako loša. Nehumanim hvatanjem ozlijede pse i još ih bacaju po betonu boksa. Jučer nam je pas uginuo”, navela je Kazagić.

O ovome je, kako je istakla, obavijestila nadležne inspekcijske organe, tražeći da obave nadzor. Dodala je da je pas na slici još živ, preuzet je od radnika KJKP Rad i doveden u azil da tamo ispusti dušu, umjesto da ga odvedu veterinaru da mu se olakša agonija ili da se eutanazira.

”Jedini odgovor koji trenutno imamo je da su obavijestili šefa koji će obavijestiti upravnika koji će možda poslati veterinara. Tada će, opet možda, on doći u azil da se ovom psu skrate muke”, navodi Kazagić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija