Branislav Radulović upisao fakultet u 88. godini života

Za stjecanje novih znanja nikad nije kasno, a dokaz za to je i crnogroac Branislav Radulović koji je upisao fakultet u 88. godini života.

Nakon 34 godine penzije, Branislav Radulović iz Komana odlučio je da u devetoj deceniji sjedne u studenske klupe, upisavši Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore.

“Hoću da dokažem da mi stari u godinama nismo za bacanje. Da imamo potencijal koji može da se iskoristi”, kazao je osamdesetosmogodišnji Branislav.

Iako porodica nije bila oduševljena idejom da se u tim godinama vrati u studentske klupe, Branislavu je najveća motiviacija unuka koja je doktorirala pravo u Beogradu.

“Godine čine svoje, ja sam daleko 15 kilometara od Podgorice, vozim svaki dan u oba pravca i da se što dogodi uvijek bi djed bio kriv”, navodi on.

Zbog digitalizacije i novih tehnologija, način učenja i koncept predavanja dosta se razlikuje kada je pedesetih godina prošlog stoljeća završio Geodetsku školu. Kolege mu pomažu da savlada gradivo, pa mu za sada ne pada teško što studenske klupe dijeli sa 70 godina mlađima od sebe.

“Tako ja saberem moje i njihove godine i podijelim i ja sam isto mlad kao i oni. Uglavnom niti sam najgori niti najbolji, zlatna sredina, to je to”, kaže Branislav.