Brat vozača: ‘On uopće ne pije, a vozi 40 godina

Vozač je iz još neutvrđenih razloga prevelikom brzinom skrenuo na odmorište na autocesti A3 između čvorova Novska i Okučani. U nesreći su stradale dvije učenice 7. razreda

Brat vozača kamiona koji je sudjelovao u prometnoj nesreći u petak na A3, rekao je da mu je teško bilo pojmiti da mu je brat bio u nesreći.

– On se bavi vožnjom od svoje desete godine. Profesionalni vozač je 40 godina i trebao je da ide u mirovinu. Međutim, što se desilo nikako ne mogu shvatiti niti s nečim usporediti da povežem. Jedina stvar, može biti ljudski faktor, tehnički faktor… što je u pitanju ne mogu reći – rekao je brat koji je došao iz Austrije.

– Imam osjećaj da me nije niti prepoznao. On je totalno izgubljen. Pogledao me… što da kažem – rekao je. Dodao je da se sa svojim bratom zadnji put čuo za Uskrs.

– On ne pije uopće. Znam da je bio u Beogradu, da se vratio, da je spavao u Županji – rekao je i dodao da je ovog mjeseca imao dovoljno odmora.

Što je u pitanju… Crna minuta, crna sekunda… – pitao se.

Podsjetimo, vozač je iz još neutvrđenih razloga prevelikom brzinom skrenuo na odmorište na autocesti A3 između čvorova Novska i Okučani. U nesreći su smrtno stradale dvije učenice 7. razreda, a teško su ozlijeđene dvije mlade žene. Vozača su u subotu odveli u Županijsko državno odvjetništvo u Sisku gdje su predložili pritvor te ga prebacili na sud koji će odbiti ili potvrditi prijedlog.

Istražni sudac Županijskog suda u Sisku vozaču je odredio 30 dana istražnog zatvora. Vozača su otpratili u sisački zatvor oko 19 sati.

Prijeti mu do 15 godina iza rešetaka, prenosi 24Sata.

 

“Nisam ni slutila da je to zadnji put da grlim i vidim svoju kćer”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments