BRAVO: U pekari Non Stop hljeb od danas pola marke

Maglajlije će u narednim danima u pekari „Non stop“ polubijeli hljeb od 450 grama umjesto 1 KM plaćati 0,50 KM. Prema riječima Musli Totaja, vlasnika pekare, na ovaj korak podstakla ga je trenutna situacija ne samo u Maglaju nego i cijelom svijetu, uzrokovana pandemijom korona virusa.

“Čuo sam da su se neki ljudi žalili da ne mogu kupiti hljeb. Jedan od razloga za smanjenje cijene hljeba je i činjenica da imam zalihe do kraja mjeseca, ali i obećanja dobavljača da neće poskupiti brašno, ulje i šećer, tako da sam odlučio bez neke veće zarade, koliko mogu, dati svoj doprinos gradu i ljudima. Svaki dan je nova situacija i pratimo sve. U našoj firmi 35 radnika zbog smanjenog obima ne dolazi na posao, ali dobiće platu za ovaj mjesec. Nadam se da cijela ova situacija neće uzeti maha i da nećemo biti prinuđeni otpuštati radnike. Ne znamo još kakve korake planira država prema privrednicima“, izjavio je za RTV Maglaj vlasnik pekare „Non stop“ Musli Totaj.

Inače, ova firma je i vrlo društveno odgovorna. Nema kulturnog, sportskog ili nekog drugog dešavanja u Maglaju da pekara „Non stop“ ne pomaže njegovu organizaciju, kao i aktivnosti nevladinog sektora. Na ovom gestu zahvalio se i Mirsad mahmutagić, načelnik općine. „Želim se iskreno zahvaliti našem privredniku i sugrađaninu Musli Totaju, direktoru i vlasniku pekare „Non-stop“ na velikom ljudskom potezu, koji je u ovim teškim trenucima iskazao veliko poštovanje i osjećaj prema sugrađanima na način da je snizio cijenu hljeba. Pozivamo i ostale trgovačke subjekte da ne koriste ovu situaciju za povećanje cijena životnih namirnica, već smanje po uzoru na gospodina Totaja“, poručio je načelnik Mahmutagić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79