Brnabić napala Muniru Subašić, Suljagić uzvratio: Odvratno stvorenje!

Brnabić napala Muniru Subašić, Suljagić uzvratio: Odvratno stvorenje!


Govor Munire Subašić na komemoraciji žrtvama genocida u Potočarima izazvao je burne reakcije u Srbiji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić su oštro osudili njene riječi, dok je Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Potočari, uzvratio žestokim kritikama.

Brnabić je optužila Muniru Subašić da je izrekla monstruozne prijetnje Vučiću i njegovoj porodici, rekavši: “Munira Subašić izrekla je do sada najmonstrouzniju prijetnju – i ne samo po život predsjednika Republike Srbije već direktnu prijetnju po život njegove djece i njegovih još uvijek nerođenih unučadi.”

Suljagić je reagovao na ove izjave, nazivajući Brnabić “odvratnim stvorenjem” i optužujući je za veličanje genocida i poricanje zločina. “Obično se ne osvrćem na izjave srpskog političkog vrha. Svjestan sam da su oni grupa postgenocidnih manijaka i nikada ne bih stupio u kontakt s njima,” izjavio je Suljagić.

Vučić je također komentarisao izjave Munire Subašić, kazavši da neće odgovarati ljudima koji su pretrpjeli nezamislive gubitke, ali je izrazio zabrinutost zbog spominjanja njegove djece u tom kontekstu.

Dok se politički vrh Srbije oštro suprotstavlja izjavama Munire Subašić, Suljagić insistira na tome da Brnabić i Vučić koriste svoju moć da prikriju istinu i minimiziraju odgovornost za ratne zločine. Konflikt između ovih stavova dodatno pojačava tenzije između Srbije i Bosne i Hercegovine, dok se sjećanje na žrtve genocida u Potočarima i dalje politizira



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija