Brutalno obiteljsko nasilje u Hercegovini: Hoće li slomljena majka konačno pronaći spas?

Brutalno obiteljsko nasilje u Hercegovini: Hoće li slomljena majka konačno pronaći spas?


Hercegovina.info jučer je objavila potresnu ispovijest žene koja je doživjela brutalno obiteljsko nasilje. Suprug ju je pretukao do te mjere da je morala biti hospitalizirana sedam dana.

Žrtva ima slomljen nos, napukla rebra i trpi bolove u stomaku.

Nedekvatno postupanje policije

Nažalost, priča ne završava s nasiljem. Fokus priče je na nedostatku adekvatnog postupanja policijskih službenika koji su izašli na mjesto nasilja. Nasilnika nisu odmah priveli, već su ga ostavili da briše tragove krvi. Kada su konačno došli po njega, ispunili su mu želju da ide u pritvor vlastitim automobilom.

Žrtva je nakon prebijanja ostala u hodniku doma zdravlja, bez prijevoza do bolnice. Policija je odbila prevesti je, objašnjavajući da hitna pomoć vozi samo smrtno ugrožene pacijente. Žena je tražila da je prvo odvedu inspektoru kako bi dala izjavu.

Podrška inspektora

Konačno, po dolasku kod kriminalističkog inspektora, osjetila je podršku. Inspektor S.K. pokazao je empatiju i pružio joj sigurnost. Prvo joj je dao vlažne maramice da obriše krv koja je neprestano tekla iz slomljenog nosa. Inspektor je pozvao socijalnu radnicu koja ju je odvela na Centar urgentne medicine (CUM), jer to nije bio posao ni policije ni hitne pomoći.

Nasilnikova sloboda

Unatoč intervenciji inspektora, nasilnik je zadržan manje od 24 sata. Pušten je i nastavio prijetiti i tražiti suprugu. Ona je prijavila sve prijetnje policiji, ali zabrana prilaska od 200 metara pokazala se nedovoljnom zaštitom.

Sigurna kuća i nastavak prijetnji

Žena i njezina djeca smješteni su u sigurnu kuću, gdje su se konačno osjećali zaštićeno. Međutim, nasilnik ju je nastavio uhoditi i prijetiti preko poznanika, tražeći da povuče prijavu za obiteljsko nasilje.

Na Općinskom sudu u Čapljini trenutno se vodi proces protiv nasilnika, ali majka iz ove priče želi da njezino iskustvo bude posljednje takvo. Ispričala je svoju priču s nadom da će se promijeniti postupanje nadležnih institucija prema žrtvama obiteljskog nasilja.

“Nemoj je pred nama”, jeziva rečenica jednog od policajaca upućena nasilniku, i dalje odzvanja u njezinim ušima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija