Brzom reakcijom mladih uklonjen uvredljivi grafit u Tuzli!

Brzom reakcijom mladih uklonjen uvredljivi grafit ispred Univerzitetske dvorane!

 

Sramotno! U Tuzli preko natpisa Srebrenica napisano: ,,Ubi muško, je*i žensko” (FOTO)

Danas je uočena uvredljiva poruka kreirana od strane nepoznatih vandala na platou ispred Univerzitetske dvorane koja je ispisana preko natpisa „SREBRENICA“ a sadržavala je poruku uvredljivog sadržaja koja je uznemirila javnost. Po saznanju informacije aktivistkinje i aktivisti okupljeni oko „Karton revolucije“ su izašli na lice mjesta i izvršili uklanjanje uvredljivog grafita kao i vraćanje natpisa „SREBRENICA“ u prvobitno stanje.

* Ovim putem u ime mladih građanki i građana Tuzle želimo poručiti svim takvim vandalima da u Tuzli postoje ljudi koji su u svakome trenutku spremni odgovoriti na bilo koju pojavu fašizma , stati u zaštitu žrtava, svetinja i odbraniti istinske tekovine antifašizma i patriotizma. Pozivamo nadležne organe da po službenoj dužnosti pokrenu postupak pronalaska nepoznatih počinioca ovog društveno neprihvatljivog čina.

Živjela Bosna i Hercegovina, smrt fašizmu!

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79