Čampara o napadu na kuću Irfana Čengića: Nedostatak tansparentnosti i odgovornosti od nadležnih

Aljoša Čampara, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, u drugom dijelu hitne sjednice Skupštine KS, odlučno je progovorio o nedavnom napadu na kuću Irfana Čengića, koji je izazvao šok i zabrinutost u javnosti nakon što je eksplozivna naprava bačena na njegov dom.

Podsjećajući na to da su prvobitno osumnjičeni za ovaj gnusan čin, koji su privremeno bili lišeni slobode, neočekivano pušteni na slobodu, Čampara je izrazio duboku zabrinutost zbog nedostatka transparentnosti i informacija koje su pratile ovaj slučaj.

“Premda su počinitelji bili uhapšeni, brzo smo došli do toga da su oslobođeni jer nije bilo dovoljno dokaza za zadržavanje. Mislim da kao skupština i kao građani zaslužujemo istinite informacije. Sada kada je sud zaključio da nedostaje dokaza, postavlja se pitanje što je uloga tužilaštva i policije u cijeloj priči”, naglašava Čampara.

On ističe ozbiljnost situacije, upozoravajući na neozbiljan pristup nadležnih organa koji se oslanjaju isključivo na suhoparne izjave i saopćenja.

“Bitno je da uspostavimo komunikaciju s tužilaštvom, sudom, da nam pruže jasne informacije o tome što se dogodilo. Naravno da i sud i tužilaštvo i policija mogu napraviti greške, no ovo su situacije koje zahtijevaju ozbiljan pristup. Javnost zaslužuje više od nekoliko saopćenja. Ovo je ozbiljna stvar koja zahtijeva transparentnost i odgovornost”, zaključuje Čampara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79