Čampara o odlasku Efendića iz SDA: Osipanje se neće zaustaviti sa Semirom

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, koji je kao nosilac liste za Kanton Sarajevo osvojio ogroman broj glasova kao kadar SDA, danas je pod pritiskom politike nepotizma, korupcije, mita, laži, lopovluka i čega sve ne, odlučio napustiti SDA”, komentar je Aljoše Čampare, koji je također nedavno napustio SDA.

“Efendić je krenuo stopama svih onih odvažnih kadrova SDA kojima su legitimitet davali građani na izborima, a ne stranački vrh. Osipanje se neće zaustaviti sa Semirom Efendićem!

U ovu borbu krenuli smo zajedno prje nešto više od godinu dana. Htjeli smo bolju SDA, onu koja će dati šansu mladim, obrazovanim, sposobnim ljudima, htjeli smo popravljati stanje radom, ali bolesna ambicija dijela ljudi iz vrha stranke koji su o tome donosili odluke to nisu vidjeli kao ispravan put.

Njihova percepcija ispravnog već godinama urušava SDA. Zbog njihove pogrešne percepcije i politika SDA je krenula putem koji je sušta suprotnost od principa koje je zagovarao rahmetli Alija Izetbegović.

SDA je istjerala recimo Konakovića, mene, Musića i mnoge druge sposobne kadrove, a sada i Efendića. Njihovo vođenje politike dovelo ih je do potopa na zadnjim lokalnim izborima u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihaću i svim drugim većim centrima, izgubili su sada i Novi Grad kao jedinu bazu u Sarajevu koje im život znači i za koje su bili spremni trgovati i državom.

Semir je često bio hrabar više od onog što je dozvoljavala Centrala SDA koja je njegovala jednoumlje i poltronstvo. Ogolio je jedno učmalo stanje unutar SDA objavom snimka afere „Asim“ i time ohrabrio mnoge koji su nakon toga konačno počeli biti svoji, a ne raznih ‘braca i seka’.

Čestitam mu i na ovoj hrabroj odluci. Siguran sam da ćemo u vremenu koje slijedi uspješno sarađivati. Najbolje tek dolazi!”, istakao je Čampara.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79