Čengić: Ministre Edin Forto može li konačno da se natjera Vlada FBiH i nova ministrica da poštuje državne akte i smanji eko test

Čengić: Ministre Edin Forto može li konačno da se natjera Vlada FBiH i nova ministrica da poštuje državne akte i smanji eko test


Nakon što je prije 10 dana Edin Forto, predsjednik Naše stranke i ministar komunikacija i prometa, objavio fotografiju sa Federalnom ministricom prometa i komunikacija Andrijanom Katić u Brčkom gdje je govorio o ubrzanja projekata, poput autoceste Tuzla – Brčko – Orašje i Vukosavlje – Brčko – Bijeljina, u subotu, 15. jula, nevečer na Twitteru se oglasio Irfan Čengić, zastupnik u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Njegovu objavu na na Twitteru prenosimo u cijelosti:

“Ministre Edin Forto može li konačno da se natjera Vlada FBiH i nova ministrica da poštuje državne akte i smanji eko test. Jer za pet godina građani su opljačkani za preko 80 miliona KM koje nisu zapravo otišle u budžet već privatnim kompanijama.

Prošla Vlada FBiH je tolerisala kršenje državnih akata koje je sprovodio Denis Lasić kao ministar. Kao državni ministar bi se trebali potruditi da pljačka građana u jednom entitetu prestane i jer RS poštuje državne akte u ovom slučaju.

Ako vam treba više info stojim na raspolaganju a ekipa CIN BiH odlične analize ima”, napisao je Irfan Čengić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija