Centrotransov autobus se pokvario i blokirao rad GRAS-ovih tramvaja

Centrotransov autobus se pokvario i blokirao rad GRAS-ovih tramvaja


U centru Sarajeva su velike gužve, a razlog tome je što je pokvareni Centrotransov autobus blokirao jednu, od dvije, trake kod Katedrale.

Zbog ovog kvara mnogi građani Sarajeva neće moći ni u GRAS-ove tramvaje, koji također ne mogu proći dok se pokvareni autobus ne pomjeri sa šina.

Kako se može vidjeti na fotografiji, ekipe Centrotransa rade na popravci autobusa.

Zbog Centrotransovog kvara najviše štete, bar one novčane, ima GRAS. Hiljade putnika je ostalo bez tramvajskog prevoza.

KJKP GRAS poslao je obavještenje korisnicima javnog gradskog prevoza da je u četvrtak, 30. maja, došlo do privremene obustave tramvajskog saobraćaja na relaciji Skenderija – Baščaršija.

“Obavještavamo korisnike javnog gradskog prevoza da je tramvajski saobraćaj danas, 30. maja 2024. godine od 07:35 sati u zastoju na relaciji Skenderija – Baščaršija – Higijenski zavod zbog kvara autobusa na šinama kod Katedrale.

Tramvajski saobraćaj se trenutno odvija na relaciji Skenderija – Ilidža. Odmah po stavranju uslova tramvajski saobraćaj će biti uspostavljen na cijeloj dužini trase”, saopštili su iz GRAS-a.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija