Četiri opasna momka pucala iz automobila. Policija im pronašla tri gasna pištolja

Policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka, 8.05.2023. godine, obratilo se lice Z.R. i prijavilo da se iz vozila u pokretu na regionalnom putu Banja Luka – Čađavica puca iz vatrenog oružja.

Brzom reakcijom policijskih službenika, identifikovano je vozilo gdje je prilikom kontrole utvrđeno da se u vozilu nalaze tri lica M.P., E.I. i L.R.L.H. kao i da se u vozilu nalaze tri gasna pištolja za koje je vozač vozila M.P. izjavio da su njegovo vlasništvo kao i da je on ispalio više hitaca u vazduh.

O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka koji je naložio policijskim službenicima da se protiv lica M.P. pokrene prekršajni postupak podnošenjem zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju i municiji i Zakona o javnom redu i miru. Navedeno oružje i pripadajuća municija je od M.P. oduzeto.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79