Četvrti dan potrage za Gačićem

Četvrti je dan intenzivne potrage za višestrukim ubicom Edinom Gačićem, koji se sumnjiči da je u ponedjeljak svirepo ubio Sauda Sultanića.

Izvor blizak istrazi za “Avaz” otkriva da trenutno oko 50 pripadnika Policijske uprave Konjic vrši detaljne pretrage šume iznad sela Brđani i Podorašca. Policajci pretražuju stare željezničke tunele kojima je vozio ”ćiro”, također, pretražuju se pećine i lovačke kuće u kojima postoji mogućnost da bi se višestruki ubica Edin Gačić mogao kriti.

Prema novim nezvaničnim informacijama do kojih je “Avaz” došao, u Konjic u toku dana policajcima kao dodatno pojačanje trebale bi stići i kolege policajci iz Sarajeva te bi se time proširio teren potrage za ubicom.

Također, potvrđen nam je dolazak pripadnika FMUP-a koji će koristiti posebnu opremu u potrazi za osumnjičenim Gačićem.

Nakon četvrtog dana potrage, Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je potjernicu za višestrukim ubicom Edinom Gačićem te pozivaju javnost da, ukoliko raspolaže bilo kakvim informacijama o njemu, obavijesti najbližu policijsku stanicu.

– Ovom prilikom ukazujemo da se radi o veoma opasnoj osobi, odranije osuđivanom višestrukom ubici, naoružanom i opasnom. Edin Gačić je visok oko 180 cm, mršavije tjelesne građe, posljednji put viđen u tamnoplavoj jakni, svijetlim samotnim hlačama, smeđoj pletenoj kapi te je nosio dioptrijske naočale – navodi se u saopćenju MUP-a HNK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments