CIK BiH donio odluku: Evo ko će zamijeniti Fadila Novalića u Parlamentu FBiH

Na sjednici Centralne izborne komisije BiH, koja je održana danas, između ostalog dodijeljen je zamjenski mandat zastupniku koji će ući u Zastupnički dom FBiH umjesto Fadila Novalića.

Kako je istaknuto, Centralna izborna komisija 19. februara 2024. godine, donijela je odluku o prestanku mandata Fadilu Novaliću.

 

– Dobili smo obaviještenje od suda 11. marta 2024. godine da na navedenu odluku nije uložena žalba. Budući da je ova odluka postala izvršna i konačna, stekli su se uslovi za dodjelu mandata – istaknuto je.

Potom je jednoglasno usvojen prijedlog da se dodjeli mandat sljedećem kvalifikovanom kandidatu sa kandidatske liste političkog subjekta Stranka demokratske akcije Rahimu Gadžiću, piše N1.

Podsjećamo, Novalić je pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora u aferi “Respratori”. Iako je trebao na odsluženje kazne, on je odlučio iskorisititi pravne i zakonske mehanizme s ciljem da se izvršavanje kazne zatvora odgodi, te se čeka konačna odluka Suda BiH.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79