CIK BiH: Ponovni lokalni izbori u Srebrenici i Doboju održati će se 21. februara

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini održavaju se danas. Na području opštine Srebrenica građani će moći ostvariti svoje biračko pravo na 29 biračkih mjesta. Takođe, biće aktivan mobilni tim, kao i COVID tim. ( Adem Mehmedovic - Anadolu Agency )

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici donijela odluke prema kojim će se ponovni lokalni izbori u Srebrenici i Doboju održati 21. februara.

Predsjednik CIK BiH Željko Bakalar izjavio da se nada kako će Vijeće ministara na vrijeme doznačiti sredstva za održavanje izbora.

Podsjećamo, CIK BiH je 21. januara donijela odluke o poništavanju izbora na 26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta u odsustvu za nivo načelnika i Skupštine općine Srebrenica, te poništavanje izbora na 89 redovnih biračkih mjesta za nivo gradonačelnika i Skupštine grada Doboj.

Tom prilikom usvojena je i odluka o nemogućnosti preuzimanja mandata načelnika Općine Travnik zbog smrti kandidata Mirsada Pece, kojem je potvrđen mandat načelnika. Kandidat SDA, podsjećamo, preminuo je na dan izbora.

Izbori za gradonačelnika Travnika i načelnika Ustikoline bit će održani 11. aprila.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79