CIK prihvatio odluku o opozivu načelnika Bratunca

CIK prihvatio odluku o opozivu načelnika Bratunca


Centralna izborna komisija (CIK) BiH večeras je jednoglasno prihvatila odluku o opozivu načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića, uz konstataciju da je postupak opoziva sproveden u skladu sa zakonom i da njegov mandat prestaje danom pravosnažnosti ove odluke.

Predsjednik CIK-a Suad Arnautović rekao je da će čekati pravosnažnost ove odluke i onda postupiti u skladu sa članom 14 Izbornog zakona BiH (tačka tri stav jedan, dva i tri), prenosi Srna.

Generalni sekretar CIK-a Goran Mišković istakao je da je 7. jula Skupština opštine Bratunac donijela odluku o pokretanju postupka za opoziv Rankića na osnovu inicijative grupe od 16 odbornika.

Predstavnici Koalicije za opoziv koju čine bratunački odbori SNSD-a, Ujedinjene Srpske, DNS-a, SDS-a i SPS-a prošle sedmice su organizovali mirno okupljanje ispred prostorija CIK-a BiH i izrazili nezadovoljstvo, jer CIK već dva mjeseca nije oduzeo mandat opozvanom načelniku opštine Bratunac Srđanu Rankiću.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija