Civilna zaštita: Oprez zbog najavljenog olujnog vjetra

Republička uprava Civilne zaštite izdala je upozorenje stanovništvu da pažljivo planira boravak na otvorenom i poduzme mjere zaštite imovine zbog najavljenog olujnog vjetra.

Prema prognozi meteorologa, očekuju se snažni udari vjetra, posebno u Semberiji i Posavini, gdje bi brzina vjetra mogla doseći do 80 kilometara na sat. U višim predjelima u Krajini i Hercegovini, udari vjetra mogu doseći i do 90 kilometara na sat.

Upozorava se da će vjetar tokom noći slabiti na sjeveru, ali će u ostalim krajevima i dalje biti jak do olujni. U ponedjeljak ujutro i od sredine dana očekuje se postupno slabljenje vjetra u svim predjelima.

Građanima se preporučuje da pažljivo prate vremenske uslove, planiraju aktivnosti na otvorenom s obzirom na najavljene uvjete vjetra, te poduzmu potrebne mjere opreza kako bi zaštitili svoju imovinu.

Republička uprava Civilne zaštite ostaje u kontaktu s lokalnim nadležnim službama kako bi pratila situaciju i pružila potrebnu pomoć u slučaju nekih nepredviđenih događaja ili šteta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79