Član Predsjedništva BiH: Bez VRS ne bi bilo ni Srpske, ni slobode

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH 12. maj – Dan VRS i 30 godina od njenog formiranja, ističući da je to jedan od najznačajnijih datuma u slavnoj istoriji srpskog naroda.

Dodik je istakao da bez Vojske Republike Srpske ne bi bilo ni Republike Srpske, ni slobode.

– Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk nastavio je sa ponosom da njeguje vrijednosti i tradiciju Vojske Republike Srpske i njihova dužnost je da čuvaju nasljeđe hrabrih srpskih boraca koji su odbranili Republiku Srpsku i donijeli joj slobodu – istakao je Dodik.

On je rekao da je Vojska Republike Srpske formirana 12. maja 1992. godine s ciljem da odbrani srpski narod i zato se danas sa posebnim pijetetom sjeća svih onih koji su za mir i solobodu koju danas uživamo, dali ono najvrednije što su imali – svoje živote, saopšteno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79