Člana Facebook grupe “Kolektivna tužba protiv KCUS-a” ispitivala policija zbog najave protesta

Član Facebook grupe “Kolektivna tužba protiv KCUS-a, Fetah Degirmendžić, objavio je na profilu ove grupe video na kojem se vide pripadnici MUP-a KS koji su došli njegovoj kući kako bi ga ispitivali o najavljenim protestima 1. juna.

– Represivno ponašanje policije u Kantonu Sarajevo kao za vrijeme fašizma. Očito je došlo do Tužilaštva glas naroda nezadovoljnog radom tužilaca. Otkud pravo policiji da mi dolazi kući i da me ispituje za proteste – napisao je Degirmendžić u opisu videa.

Baš dok sam nešto radio kod kuće u 16 i 38 sam imao posjetu službenika Policijske stanice Ilidža. Došli su da me pitaju oko organizacije protesta odakle polaze i kako će teći. Ja sam policajcu objasnio da ja ne organizujem prostate i ne pozivam nikoga nego da sam napisao da ću ja lično da dođem pred Tužilaštvo 01.06.2021. godine u 12 sati, a ako dođe još neko ja nemam ništa s tim, svako dolazi po svom nahođenju – napisao je u opisu videa.

Dodao je i da nije odustao od dolaska na proteste:

– Naravno, ja neću odustati od toga da izrazim svoj lični protest pred Tužilaštvom 01.06. u 12 sati piše Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79