Čović će morati da plati ovo što je naor'o, a ja idem završiti pregovore

O detaljima sa sastanaka o Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine, bh. političari uglavnom šute, no lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović je jutros na Svečanoj sjednici Žena SDA kazao nekoliko riječi o pregovorima.

Na prvom mjestu je naglasio da je potrebno popraviti odnos sa Hrvatima.

“To je jedna od krucijalnih potreba, to se mora uraditi. On (Dragan Čović) je svojim djelovanjem, nepotpisivanjem bez pravog razloga ugovora sa Islamskom zajednicom, odlascima u Beograd, Banju Luku, podrškom Dodiku, koketiranjem sa silama koje ugrožavaju ovu zemlju, razljutio Bošnjake da sad ne možemo napraviti ono što nam treba i što je normalno. Mi moramo popraviti odnose, mi smo na kraju krajeva jedan narod”, poručio je Izetbegović i dobio pljesak prisutnih stranačkih kolega.

Kazao je kako je Čović toliko toga lošeg uradio da je sam sebi suzio prostor djelovanja, te da mu niko više ne želi vjerovati.

Toliko je toga uradio da je suzio prostor. Nema čovjeka, običnog, obrazovanog, neobrazovanog, patriote, iz lijeve opcije koji je u ovom trenutku za to da mu se izađe u susret jer ne vjeruju dvojcu Čović-Dodik”, riječi su Izetbegovića.

Pomirenje s Hrvatima, kako je istaknuo lider najveće bošnjačke stranke, su od njega tražili i stranci.

“Prijatelji iz međunarodne zajednice nisu naši neprijatelji, nisu došli da nas nešto prevare, da nas na nešto natjeraju. Traže od nas da završimo ono što je logično, traže da zatvorimo jedan front, da nemamo problem i sa Beogradom i Zagrebom”, kazao je Izetbegović.

Pojasnio je kako Dragan Čović smatra da su problem napravili ljevičari koji su izabrali Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH, ali da Čović ipak od SDA traži da taj problem riješe: “Čović se poziva na to da su krivi ljevičari jer su izabrali Komšića za člana Predsjedništva BiH i da on ovo sve radi zbog toga. Ne znam je l to tako. Ali onda dođu meni da ja i SDA taj problem riješimo koji nismo luk ni jeli ni mirisali.

Na kraju je poslao jasnu poruku, a to je da neće dozvoliti Čoviću ustupke.

“Ovo što je naor'o Čović će morati platiti. Sad ću otići odavde i završiti pregovore. Morat će odustati od nekih stvari”, zaključio je Izetbegović piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79