Čović: Gledao sam svoje biste, imam osjećaj da me ispraćaju

Čović: Gledao sam svoje biste, imam osjećaj da me ispraćaju


Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović tokom jučerašnjeg obraćanja novinarima osim uobičajene priče o promjenama Izbornog zakona komentarisao je i “umjetnička” djela koja su posvećena njemu u čast.

– Ovih dana gledao sam neke svoje biste. Imam osjećaj da me ispraćaju. To se obično radi na kraju. Osjećam se dobro, a nastojim raditi profesionalno i kvalitetno – kazao je Čović, prenosi dnevni.ba.

Predsjednik Dragan Čović u stanci se obratio medijima, navodeći da je razgovarano o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji, aktivnostima na provedbi prioriteta – izmjenama Izbornog zakona BiH, te ostalih reformi na putu ka europskim integracijama.

– Sve ono što smo trebali napraviti u paketu izmjena zakona s naglaskom na izmjene Izbornog zakona BiH danas je bilo temom sastanka. Bilo je minulih mjeseci mnogo sastanaka s predstavnicima različitih međunarodnih institucija, a napravili smo i plan stranačkih aktivnosti za narednih nekoliko mjeseci, referirao je Čović.

Ništa sporno u Banjoj Luci

Konstatirao je i kako je stranka pripremljena za organiziranje izvještajnih aktivnosti, duboko uvjeren da će aktivnosti koje rade ići dinamikom da bi se sve moglo usvojiti početkom iduće godine.

– Aktivnosti oko Izbornog zakona dugo traju. Imamo jasan termin za završni dio rujna mjeseca gdje će biti europska i američka administracija. Nagađam da će to biti pet, šest ili više dana, što bi trebalo biti dovoljno kako bismo došli do rješenja. Sve je na stolu. Istrošili smo element predlaganja. Gospoda iz Europske unije dolaze krajem rujna kada bi taj posao, mislim, trebao biti i završen, rekao je Čović, te se osvrnuo na obilježavanje Dana srpskog jedinstva u Republici Srpskoj.

– Pravo svakog konstititivnog naroda je da osmišlja svoju budućnost kroz različite institucije. Tako to radi srpski narod i moja potpora njihovim razmišljanjima koje ne diraju osnove Ustava BiH. Mi ćemo poštivati Ustav. Zato pozivam na ustavno domoljublje. Kada budemo imali kapaciteta da mijenjamo taj Ustav, to ćemo uraditi, jer će nam na europskom putu to trebati, naveo je.

Prokomentirao je i insinuacije da bi stranke HNS-a mogle bojkotirati izbore 2022. u slučaju da se ne dotad izmijeni Izborni zakon.

– Sukladno odlukama Ustavnog suda BiH, a ako je išta za nas obvezujuće onda je to, kako netko misli organizirati izbore, a da ne izmjeni Izborni zakon. Ustavni sud traži te promjene. Ne postoje uvjeti za organizaciju izbora, ako se to ne završi. Ostali neka tumače, ne želim koristiti negativne riječi koje bi kompromitirale procese. Sve ćemo dati da u ovoj godini izmjenimo Izborni zakon i provedemo sve presude Ustavnog suda, dodao je.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija