Crna Gora: Uništeno pet tona droge (FOTO)

Pripadnici Uprave policije Crne Gore su danas u nikšićkoj fabrici „Javorak“ uništili oko pet tona narkotika zaplijenjenih u prethodnom periodu.

Uništavanju zaplijenjenih narkotika prisustvovali su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Višeg suda i Uprave policije. Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je da će policija nastaviti s hapšenjem narko-dilera i sklanjanjem droge s ulica.

“Uništavanje droge najbolje govori o uspješnom radu i koordinaciji državnih institucija koje se bore protiv trgovine drogom, a to su, prije svega, policija, tužilaštvo i sudovi“, rekao je Nuhodžić.

On je istakao da policija intenzivno sarađuje sa regionalnim, evropskim i svjetskim agencijama za borbu protiv droga.

Nuhodžić je podsjetio da je Evropska komisija u radnom dokumentu o stanju u pregovaračkom poglavlju 24 pohvalila rezultate u međunarodnim policijskim akcijama kada je u pitanju borba protiv krijumčarenja narkotika.

“U prilog tome govori i činjenica da je u prethodne tri i po godine, kroz razmjenu informacija crnogorske policije sa partnerskim službama, na prekookeanskim brodovima zaplijenjeno oko 30 tona kokaina i 20 tona hašiša. Ovim akcijama smo zadali snažan udarac organizovanim kriminalnim grupama koje se bave trgovinom drogom“, tvrdi Nuhodžić za Anadoliju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79