Crna Hronika otkriva novu malverzaciju na UKC Tuzla: Novi konkurs, novi nepotizam!

UKC Tuzla bio je u centru pažnje prošle godine što zbog pandemije koronavirusa, tako i nepotizma koji vlada u ovoj ustanovi. Iz ove javne ustanove potrudili su se da u 2021. godini nastave sa starim običajima.

Skandalozno: UKC Tuzla objavio rezultate konkursa, svi imaju isto bodova na usmenom ispitu!

Direktor Vahid Jusufović nije smatrao bitnim što smo otkrili više slučajeva kršenja zakona kao i radnji iz oblasti nepotizma te ,,naštimavanja konkursa”. Novu priču iz Tuzle dojavio nam je anonimni čitatelj, a objavljujemo je u nastavku:

Klinički psiholog će biti suprug od načelnice odjeljenja

,,Na sajtu UKC Tuzla objavljena je rang lista kandidata na radno mjesto klinički psiholog.

Na prvom mjestu rang liste nalazi se suprug načelnice odjeljenja na UKC na kome se i prima klinički psiholog (Zavod za psihološku i socijalnu zaštitu).”

Crna Hronika dolazi do informacije da se pojedini kandidati nisu pojavili na intervjuu, a dobili su bodove na konačnoj listi. Kandidatu iz naše priče je komisija rekla da je kandidat sa najvišim brojem bodova.

Konkurs preuzet sa zvanične stranice UKC TUZLA
Konkurs preuzet sa zvanične stranice UKC TUZLA

,,Sve ukupno djeluje da su vrlo smišljeno umanjivali moju šansu u odnosu na supruga”, kaže ovaj kandidat za naš portal.

Malverzacija počinje od raspisivanja konkursa, kada se konkurs raspisuje na neodređeno vrijeme, a da bi se osoba primila na neodređeno vrijeme treba da ima položen stručni ispit za stručnog saradnika u zdravstvu, u suprotnom bi konkurs bio za pripravnika, odnosno lice bez položenog stručnog ispita. Kandidat koji je primljen na konkursu nema položen stručni ispit.

Komisija je posebnu nepravilnost načinila prilikom dodjele bodova na radno iskustvo kandidatima, jer je dodijelila bodove i na iskustvo van struke, volotiranje, u drugim zanimanjima, pedagogiji i sl., što ne podrazumijeva rad u zdravstvu i oblasti kliničkog psihologa.

Prvorangirani kandidat je studij psihologije završio 2008. godine na privatnom fakultetu u Bijeljini, gdje nije ima praksu i nije mogao steći radno iskustvo.

Dva člana komisije hijerahijski su podređeni radnici načelnici Zavoda za psihološku i socijalnu zaštitu, pa se postavlja sumnja u nedostatak objektivnosti ovih članova komisije.

Načelnica čiji je muž dobio posao i dva uposlenika koji su bili članovi konkursne komisije
Načelnica čiji je muž dobio posao i dva uposlenika koji su bili članovi konkursne komisije

Nejasno je i kako je direktor Jusufović dopustio da se novi, treći konkurs u nizu, napravi sa ogromnim propustima.

Da li je to nedostatak volje da stvari učini zakonski ispravnim ili se Jusufović ne boji napraviti pravne propuste prosudite sami.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79