Crna hronika saznaje: Napadač na maloljetnike je Alen Pleh (42). Već je znao tući studente

U četvrtak, 25. maja, je u sarajevskoj ulici Tina Ujevića napadnutno dvoje maloljetnika, a policija je lišila slobode 42-godišnjeg A.P.

Prema jednim informacijama, A.P. je zasmetalo igranje maloljetnika sa laserom, te je zbog toga brutalno pretukao momka i djevojku. Djevojci su se ljekari borili za život i trenutno je van životne opasnosti.

Prema riječima oca dječaka Hajrudina Ćuprije, momak i djevojka su pravili narukvice ispred zgrade, te ih je A.P. napao iz čista mira.

“…praveći narukvice ispred zgrada sa 50 prozora i toliko očiju, manijak ih iz čista mira krvnički napadne i nanese im teške povrede glave, a njegovoj prijateljici (nečijoj voljenoj kćerki) cijelu noć su se borili i hvala Bogu izborili za život”, rekao je Ćuprija.

Muškarac teško povrijedio dvoje djece u Sarajevu: “Smetala im njihova igra sa laserom”

Kako saznaje Crna hronika, slobode je lišen Alen Pleh, policiji i javnosti već od ranije poznat nasilnik.

Pleh je 2011. godine dospio u javnost kada je kriglom udario studenta u glavu i tom prilikom ga oslijepio.

Njega je 2012. godine Kantonalnu sud u Sarajevu osudio na dvije godine zatvora. Pleh je pred sudom priznao da je studenta prvo fizički napao, a onda udarcima kriglom po glavi teško povrijedio. Student M.P. (20) je zbog ovog napada ostao bez vida na desno oko.

Povrijeđenom momku je javnost tada skupljala novac kako bi otišao na operaciju i pokušao spasiti vid, što na kraju nije uspjelo, te M.P. i dan danas ima posljedice Plehovog napada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79