“Crna tačka” u Donjoj Vogošći: Opasnos za sve

Nesreća koja se nedavno desila na pružnom prijelazu u Donjoj Vogošći, a u kojoj je smrtno stradala djevojčica, učenica petog razreda Osnovne škole „Porodice ef. Ramić“ iz Semizovca, još jednom je skrenula pažnju javnosti na „crnu tačku“ na dijelu magistralnog puta Semizovac – Ilijaš.

Klanjana dženaza djevojčici koju je usmrtio voz u Donjoj Vogošći

Svjetlosna signalizacija i rampa na ovom pružnom prijelazu često nisu u funkciji.

Mještane ovog kraja posebno zabrinjava nebriga vlasti, koja nema sluha za rješavanje jednog od gorućih problema.

Također, u ovom naselju autobusko stajalište nalazi se tik uz prugu, na dijelu saobraćajnice kojom se iz pravca Ilijaša dolazi do pružnog prijelaza, a moglo bi biti prebačeno na drugu stranu kako mještani ne bi morali prelaziti preko pružnog prijelaza.

– Svakodnevno su brojni mještani u opasnosti. Koliko bi rješavanje ovog pitanja smanjilo broj nesreća na ovom prostoru, suvišno je govoriti – kaže Mehmedalija Dilberović, mještanin kojeg smo zatekli na licu mjesta.

Ni trenutno autobusko stajalište nije sigurno. Nalazi se uz korito rijeke Bosne. Usljed male neopreznosti, oni koji čekaju vozila gradskog javnog prijevoza mogu upasti u vodu.

Oni koji su nadležni za rješavanje ovog pitanja još nisu reagirali piše Avaz.

Nerma svjedočila tragediji u Vogošći: Djevojčica smrtno stradala na pružnom prelazu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79