“Čuo sam kratke rafale i odmah sletio s puškom, da oni nisu likvidirali Gačića, ja bih”

Uviđaj na lokalitetu Medvjedice, gdje je danas u razmjeni vatre sa specijalcima MUP-a Kantona Sarajevo likvidiran višestruki ubica Edin Gačić, trebalo bi da počne, a kako nam je ranije rečeno iz Tužilaštva KS, na terenu je dvoje tužilaca koji će rukovoditi uviđajnim radnjama.

Prije nekoliko trenutaka stiglo je i vozilo Pokopa, kojim će tijelo ubice biti prevezeno u prosekturu Bare, radi pregleda i eventualne obdukcije. Jake policijske snage i dalje osiguravaju područje, a prisutne su i brojne novinarske ekipe, piše Faktor.

Zijad Beganović, zvani Rojnik, lovac iz Toplica, koji važi za lokalnu legendu, ispričao nam je iz svoje perspektive šta se danas, ali i prethodnih dana dešavalo.

loading...

– Bio sam tu u selu Toplice, od prvog dana ubistva učestvovao sam u potrazi. Danas oko četiri sata čuo sam pucnje, kratke rafale. Imam vikendicu tu u selu i odmah sam sletio sa puškom dole do autoputa. Tu sam sreo specijalce, kada su me vidjeli pitali su me sta je bilo. Rekao sam im da sam cuo 10- 15 kratkih rafala, oni nisu čuli bili su u džipu. Za nekoliko minuta javili su da je terorista ubijen – kaže Beganović.

Beganović: Čuo sam kratke rafale i odmah sletio s puškom

Na upita zašto je ponio pušku, kazao nam je da “bi ga on ubio da nisu oni”.

– Nisam se ja bojao njega, niti bilo čega, ali mi je drago da je ovo završeno – kazao je Rojnik.