Da li će Milenko Tomić da izbjegne isplatu odštete djevojčici

Okružni sud u Bijeljini nije donio odluku o zahtjevu za privremenom blokadom imovine Milenka Tomića, osuđenog bokserskog trenera, koji je nedavno osuđen na 12 godina zatvora zbog optužbi za obljubu četrnaestogodišnjakinje.

Tatjana Savić, advokatica koja zastupa žrtvu i njenu porodicu, ističe da Sud nije odlučio ni o imovinsko-pravnom zahtjevu ni o privremenoj mjeri koja bi zaštitila imovinu osuđenika.

To postavlja pitanje kako će biti obeštećena žrtva ako se njemu ne dostavi presuda.

Iz Okružnog suda u Bijeljini poručuju da će dati razloge za svoje odluke tek nakon što presuda bude izrečena.

Podsjetimo, oštre kritike za ovaj postupak, koji je trajao duže od dvije godine, imalo je i Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, koje je upozoravalo da je sve vodilo ka odugovlačenju postupka.

Kada su prošle dvije godine, iscrpljene su zakonske mogućnosti da se Tomiću produži pritvor i on je poslat u kućni pritvor, gdje su ga obilazili policajci.

“Policijski službenici Policijske stanice Bijeljina su, prema rješenju Okružnog suda u Bijeljini, dva puta dnevno provjeravali prisustvo na kućnoj adresi M.T. iz Bijeljine. Dana 27. marta 2024. godine u večernjim časovima utvrđeno je da on nije na kućnoj adresi”, rečeno je za “Nezavisne novine” iz Policijske uprave Bijeljina.

U toku je, dodaju, potraga za njim.

“Nakon što je utvrđeno da M.T. nije na adresi, bez odgađanja je obaviješten Okružni sud u Bijeljini i od tog momenta policijski službenici intenzivno tragaju za njim”, kazali su ranije za “Nezavisne novine” iz bijeljinske policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79