Da li će Taxi usluge pojeftiniti ako cijena goriva ostane ista?

Sa stabilizacijom cijene goriva mogle bi se smanjiti i cijene usluga taksi službe jer, kako kaže Dragan Purišić, predsjednik Udruženja taksista “Banjalučki taksi”, cijena goriva mora ostati stabilna bar mjesec dana kako bi razmotrili pojeftinjenje svojih usluga.

“Na smanjenje cijena goriva ne smijemo da reagujemo odmah”, ističe Purišić, dodajući da bi smanjenje cijena usluga išlo u pravcu vraćanja stare cijene, odnosno one koja je bila na snazi prije poskupljenja koja su se desila prije mjesec dana.

“Ako cijena goriva ostane ovakva mjesec dana, možemo ući u razmatranje da spustimo cijenu za 30 odsto, odnosno onoliko za koliko smo i podigli”, kazao je Purišić.

Naime, podsjećamo da su taksi službe podigle cijene sredinom novembra ove godine, kada je start umjesto 2,2 KM koštao 2,5 KM.

Gledajući u kilometrima, poskupjelo je za 20 feninga, što za građane znači da će umjesto dosadašnjih 1,7 KM plaćati 1,9 KM po kilometru.

“Cijene usluga taksi službe ne diktira samo cijena goriva. Moramo uzeti u obzir inflacije svih cijena i povećanja troškova koje imamo, a koji se ne odnose na samo gorivo”, zaključuje Purišić za Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79