Da li je na pomolu političko uskrsnuće: Šta su Silajdžić i Tokić jučer dogovarali u hotelu Evropa?

Prema informacijama Raporta, Silajdžić posljednih dana obavlja intenzivne razgovore i pregovore o svom povratku

Haris Silajdžić, biviši šef Stranke za BiH, nedavno je suptilno najavio povratak u politiku.

Silajdžić je u suštini samo nagovijestio takvu mogućnost, a prema medijskim špekulacijama Silajdžić planira da se vrati u velikom stilu – kandidaturum za člana Predsjedništva BiH, piše Raport.ba.

Bivši čelnik Stranke za BiH sebi je ulaz napravio pričom odnosno pravdanjem i pojašnjavanjem zbog čega je svojevremeno srušio tzv. Aprilski paket.

Međutim, prema informacijama Raporta, Silajdžić se nije šalio.

Prema informacijama Raporta, Silajdžić posljednih dana obavlja intenzivne razgovore i pregovore o svom povratku. Iz pozouzdanih političkih izvora, piše Raport, Silajdžić je jučer u popodnevnim satima imao zanimljiv susret sa Sejfudinom Tokićem.

Tema je, kako je preneseno novinarima Raporta, formiranje nove političke partije, koja bi Silajdžića kandidirala za člana Predsjedništva BiH.

Koliko je priča bila ozbiljna vjerovatno će u narednim danima da se pokaže, međutim, sama činjenica da Silajdžić, i sam već odavno penzionisan, o formiranju stranke razgovara sa Tokićem ne obećava mnogo, zaključuje portal Raport.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79