Da li Općinsko vijeće Jajce radi nelegalno?

Zbog nelegalnog Općinskog vijeća Jajce, svih sedam opozicionih vijećnika odbilo učestvovati u nastavku rada današnje 4. redovne sjednice Općinskog vijeća, jer nisu ispunjeni uvjeti da se sjednica uopće održi. Vijećnici SDP-a, NiP-a, HDZ 1990 i SBB-a rukovodstvo vijeća upozoravali su na kršenje Poslovnika o radu OV i to članova 58. i 72.

Iako su se i načelnik, i predsjedavajući i njegov zamjenik, ali i svi drugi vijećnici koji su diskutirali, složili da nisu ispunjeni svi uvjeti predviđeni Poslovnikom o radu Općinskog vijeća, ipak su nastavili sjednicu.

Tražili smo prekidanje sjednice dok se ne steknu svi uvjeti koji su nam potrebni da radimo.

Na ovu problematiku smo upozoravali i ranije ali se rukovodstvo Općinskog vijeća oglušilo na istu.

Ponudili smo rješenje za ovu situaciju, ali su ga odbili piše Jajce-online

Ovu sjednicu tretiramo ilegalnom i odlučno ćemo poduzeti određene korake a odgovornim držimo Predsjedavajućeg i vladajuću većinu jer je odlučeno da se nastavi sjednica.

Napuštanje smatramo jedinim načinom na koji možemo iskazati na naše nezadovoljstvo i na kršenje naših prava, stoji u saopćenju vijećnika SDP, NiP, HDZ 1990 i SBB.

  (VIDEO) Nasilje nad djetetom sa Downovim sindromom: Napala curicu jer je crtala po zidu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79