Da li pazite na datume kada kupujete namirnice?

Da li pazite na datume kada kupujete namirnice?


Sve veći broj potrošača postavlja pitanje o kvalitetu i svježini namirnica koje kupuju. U redakciju su nam se javili čitatelji koji su kupili proizvode kojima je istekao rok trajanja.

Ovi incidenti pokreću važno pitanje: da li dovoljno pazimo na datume isteka roka trajanja kada kupujemo namirnice?

Jedan od čitatelja je kupio voćni jogurt Jogobella u lokalnoj trgovini, a kojem je rok trajanja istekao prije nekoliko sedmica.

Nakon toga, drugi čitatelj je podijelio svoje iskustvo sa mesnim proizvodom kojem je također istekao rok trajanja.

Ovakvi slučajevi nisu rijetkost i ukazuju na potrebu za većom pažnjom prilikom kupovine. Nažalost, nepažnja trgovaca može dovesti do toga da se proizvodi s isteklim rokom trajanja nađu na policama, što može biti opasno po zdravlje potrošača.

S obzirom na ove prijave, važno je da svaki potrošač obrati pažnju na datume isteka roka trajanja na proizvodima prije nego što ih kupi. Također, trgovine bi trebale poboljšati kontrolu i osigurati da proizvodi s isteklim rokom trajanja ne budu dostupni za prodaju.

Pitanje koje ostaje je: koliko često provjeravate datume isteka roka trajanja kada kupujete namirnice? Podijelite svoja iskustva s nama i pomozite nam da zajednički radimo na poboljšanju kvalitete proizvoda u našim trgovinama.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija