Sarajlija (43) Passatom napravio udes, nije imao vozačku i nije plaćao kazne

Sarajlija (43) Passatom napravio udes, nije imao vozačku i nije plaćao kazne


Jučer su pripadnici sarajevske policije oduzeli dva vozila od dva bahata vozača.

Vozilo je oduzeto oko 13:30 sati u ulici Hambina Carina, , općina Stari Grad, policijski službenici PU Stari Grad su prilikom vršenja uviđaja saobraćajne nezgode kontrolisali vozača putničkog motornog vozila VW Passat, M.P., rođen 1981. godine u Zvorniku, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 43-godišnjak upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, te da u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 34.931,00 KM.

Od prekršitelja je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.”.

Oko 00:10 sati u ulici Gornja Luka, općina Ilijaš, policijski službenici PU Ilijaš su kontrolisali moped Yiben, kojim je upravljao M.O., rođen 1998. godine, nastanjen u Ilijašu, a koji se prethodno u ulici Hašima Spahića, oglušio na naredbu policijskih službenika da se zaustavi i nastavio kretanje prema naselju Gornja Luka.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je 27-godišnjak višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 3.5520,00 KM. Od prekršitelja je privremeno oduzet moped, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.”

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija