Dačić: Republika Srpska je vrhovni državni interes Srbije

Dačić: Republika Srpska je vrhovni državni interes Srbije


Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da Republiku Srpsku smatra vrhovnim nacionalnim državnim interesom srpskog naroda i Srbije, odnosno njenim vitalnim interesom, žilom kucavicom.

“Ako turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan može da kaže da je Sarajevo žila kucavica Turske, ne znam zašto bi se neko ustručavao da kaže da je Banja Luka i Republika Srpska vitalni nacionalni državni interes”, rekao je Dačić za ATV.

Dačić je istakao da nije interes da se rastura BiH ili da se otcijepi Republika Srpska, nego da govori o opstanku Republike Srpske i srpskog naroda u BiH.

“Dejtonski sporazum nije izmislila Srbija, nego SAD. Mi smo garant, apsolutno smo protiv revizije tog sporazuma i zato je opstanak Republike Srpske i njen razvoj vitalni interes srpskog naroda. Tu nemam nikakve dileme”, naglasio je Dačić.

Dačić je upitao Željka Komšića, kog je nazvao “bošnjačko-hrvatskim” članom Predsedništva BiH, zbog čega se zalaže za priznanje Kosova i po kom to principu, ako se zna da ono nikada nije bilo republika u Jugoslaviji.

“Ako se zalažemo za poštovanje Dejtonskog sporazuma, mi se ne miješamo u unutrašnje stvari u BiH”, rekao je Dačić.

Dačić je istaknuo da bi na eventualnu posjetu Komšića Kosovu odgovorio posjetom Republici Srpskoj, koja je međunarodno priznata.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija