Dalibor Ćurlik priveden jer je varao stočare: Uzimao stoku, a nije plaćao

30.04.2020.Lika- Reportaza: Zivot u Lici u doba korone.Ivano Jurkovic iz sela Zaloznica na farmi krava i ovaca."nPhoto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Okružno javno Tužilaštvo u Banjoj Luci ima u radu tri predmeta protiv istog počinioca

Dalibor Ćurlik iz Banje Luke koji je više puta prijavljivan tužilaštvu zbog prevara stočara, uhapšen je u Banja Luci jer je policija u Odžaku pokrenula istragu protiv njega zbog počinjenog krivičnog djela prevara, saznaju “Nezavisne”.

Kako saznajemo, jučer oko 15.30 časova uhapsila ga je banjalučka policija postupajući po aktu Policijske uprave Odžak.

“Lice D.K. je predato policijskim službenicima Policijske uprave Odžak”, naveli su iz PU Banja Luka.

Također saznajemo da je policiji u Odžaku prijavljen Ćurlik upravo zbog prevara za bikove vrijedne 38.000 KM koje nije isplatio.

Kako smo ranije pisali, Okružno javno Tužilaštvo u Banjoj Luci ima u radu tri predmeta protiv Ćurlika i Saše Kisina a nedavno ih je i policija u Bosanskoj Gradišci prijavila tužilaštvu da su od jednog domaćina uzeli sedam bikova za koje mu nikad nisu isplatili 24.000 KM.

Kako nam je ranije ispričao Stanoje D. u septembru prošle godine bio je žrtva ovih prevaranata za koje tvrdi da su mu ostali dužni 5.000 maraka za bika i svinje.

“Ćurlik je nekako došao do mog broja telefona jer imam farmu na Manjači. Dogovorili smo prodaju bika i nekoliko svinja, a za životinje koje je odveo dao mi je račun i rekao je da će uplatiti za 10 dana, ali taj novac mi nikad nije uplaćen”, rekao je ovaj prevareni domaćin.

Kako je rekao, došla su trojica muškaraca za koje je kasnije saznao i da su se dvojica lažno predstavili, a Ćurlik mu je ostavio svoj broj koji je kasnije ugasio. Kada je shvatio da neće dobiti svoj novac slučaj je prijavio policiji.

“Prijavio sam Ćurlika, koji inače radi sa Kisinom, jer kao imaju neku firmu. Priveden je ali i pušten, a meni je rečeno da nemam osnove za tužbu. Imam ja taj račun koji mi je dao, jer kad odjavljujem bikove, moram imati uplatnicu. Međutim, on tvrdi da je on meni platio 5.000 za bika i svinje”, rekao je izrevoltirani farmer.

Kako nam je ispričao nakon što nije uspio civilizovano, pravdu je potražio lično jer je imao namjeru fizički da se obračuna sa prevarantom koji uzima novac od poštenih ljudi.

“Rekao sam i policiji da ću ja njega sam naći, iako su mi rekli da ću onda i ja biti priveden, ali neka ću. Našao sam ja njega, ali mi je utek’o”, ispričao je ranije naš sagovornik.

Smatra da je u pitanju organizovana grupa koja se bogati na prevarama poštenih ljudi koji vrijedno rade i žive od toga.

Inače i u slučaju prevare iz Bosanske Gradiške, za koju su također osumnjičini njih dvojica domaćinu je bio izdat račun kada su preuzeli bikove, obećavajući da će to platiti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79