Damir nije dočekao vakcinu: Od posljedica zaraze preminuo je 48-godišnji otac dvoje maloljetne djece

Koronavirus nastavlja odnositi živote naših sugrađana, sve više mladih gubi bitku sa opakom zarazom, od  građana se očekuje strpljenje, dok je svaki dan bez vakcine koban za mnoge živote. Od posljedica zaraze preminuo je 48-godišnji otac dvoje maloljetne djece, Damir Perendija.

Perendija je bio uposlenik Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, radio je u fakultetskoj fotokopirnici, a bio je omiljen među studentima i kolegama.  Nakon izgubljene sedmodnevne borbe sa opakom zarazom virusom, poznanici, kolege i prijatelji u nevjerici se opraštaju od Damira, javlja Oslobođenje.

-Otišao je još jedan dragi insan. Čudio sam se strpljivosti, predanosti i samozatajnom osmijehu našega Damira. “Sad će to, profesore…”. Koliko god da nas je bilo i koliko god da smo žurili, odlazili smo zadovoljni iz naše fotokopirnice na Filozofskom. Tuga pregolema. Naš Damir nije dočekao vakcinu, i samo Svevišnji zna ko je još neće dočekati. Neljudi upravljaju svijetom. Koliko još dugo?, stoji u jednoj objavi.

Damir Perendija će biti sahranjen danas u 11:30 na gradskom groblju Vlakovo, iza njega je ostala supruga, te dvoje djece u dobi od 17 i 11 godina.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79