Dan žalosti na dan sahrane brata i sestre koji su se ugušili

Nakon nezapamćene tragedije koja je zadesila Široki Brijeg kada su se Ivana Cigić (38) i njen brat Antonio Zeljko (24) otrovali metanom u čatrnji, Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega, proglasit će dan žalosti na dan sahrane tragično preminulih.

U nesreći je teško povrijeđen i Ivanin suprug, ali je on, na svu sreću, sada stabilnog zdravstvenog stanja i pod nadzorom je ljekara prenosi Avaz.

Kako nam je ispričala rodica stradalih, Antonio je uz pomoć motorne pumpe praznio vodu iz čatrnje, koja je duboka sedam metara. Poslije toga se pomoću ljestvi spustio u unutrašnjost. Kada je nivo vode ostao na tridesetak centimetara, on se onesvijestio. Ivica je to primijetio i odmah se spustio u čatrnju, ali je i on ubrzo izgubio svijest. Vidjevši to, u panici se u čatrnju spustila i Ivana, koja je muža uspjela podići iznad nivoa vode, uhvativši ga ispod ruku, ali se i ona onesvijestila.

Rodbina i komšije odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju te vatrogasce i pripadnike GSS-a, koji su se u čatrnju spustili s izolacionim aparatima i maskama. Nažalost, uprkos silnim naporima, Ivani i Antoniju nije bilo spasa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments