Danas humanitarni bazar za malog Maka

U organizaciji Udruženja građana “Zajedno za naš grad” iz Mostara i Humanitarne organizacije Pomozi.ba, danas će u Mostaru biti održan humanitarni bazar za oboljelog dječaka Maka Hasića.

Bazar će se održati od 10:00 do 15:00 sati u prostorijama bivšeg salona Fantasy, preko puta gradskog groblja Sutina, a sav prihod će biti uplaćen za liječenje sedmogodišnjeg Maka Hasića.

Zabolio ga stomak, doktori otkrili da ima tumor od kojeg može umrijeti svaki čas

Dječak iz naselja Bukovica nadomak Kiseljaka (BiH) Mak Hasić je obolio od rijetke bolesti na našim prostorima (Burkittov limfom), sprema se da liječenje nastavi u Turskoj klinici Medical Park. Međutim, trenutno stanje dječaka nije dovoljno stabilno i ne može da leti, te se izmještanje u Tursku očekuje u narednih sedam do deset dana. Apel koji je pokrenula porodica uz podršku organizacije ‘Pomozi.ba’ imao je veliki odziv i za prvih par dana od objave apela prikupljeno je oko 300.000 KM”, stoji u saopćenju organizacije Pomozi.ba.

Svi koji žele pomoći mogu to učiniti pozivom na jedinstveni humanitarni broj 17007 putem kojeg doniraju 2 KM prenosi Mostarski.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments