Danas je godinu dana otkako je Orhana skupocjenim Porscheom udario Benjamin Spahović

Danas je godinu dana otkako je Orhana skupocjenim Porscheom udario Benjamin Spahović


Tačno prije godinu dana je na Drveniji stradao sin Danisa Tanovića, našeg bh. oskarovca i proslavljenog reditelja. Naime, Orhana je Poršeom udario Benjamin Spahović, a nasreću dječak se uspio oporaviti.

Povodom današnjeg dana, oglasio se i Tanović na Instagramu.

– Danas je godinu dana otkako je Orhan doživio nesreću, puno mu je bolje i želimo iskoristiti ovu priliku da zahvalimo svima na molitvama i podršci, posebno svima koji su sudjelovali u njegovom putu ozdravljenja – napisao je Tanović.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Danis Tanovic (@danistanovic)

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je sporazum o priznanju krivice kojeg su sklopili Tužilaštvo KS i Benjamin Spahović. Prema ovom sporazumu, zbog nesreće koju je izazvao, a u kojoj je teško povrijeđen maloljetni Orhan Tanović, Spahović je osuđen na dvije godine zatvora, potvrđeno nam je iz Tužilaštva KS. Osim toga, produženo mu je trajanje pritvora, a u naredne tri godine nakon izlaska iz zatvora neće smjeti upravljati motornim vozilim B kategorije.

Podsjećamo, Benjamin Spahović je, vozeći automobil Porsche brzinom od 75 kilometara na sat, udario maloljetnog Orhana Tanovića, sina našeg oskarovca Danisa Tanovića, nanijevši mu povrede opasne po život. Nesreća se dogodila 11. februara ove godine, u ulici Hamdije Kreševljakovića, nedaleko od mosta Drvenija u Sarajevu.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija