Danas rasprava o novi stacionarnim radarima u RS-u: Kako kažnjavaju ako nema znak da se nalaze pored ceste?

Danas rasprava o novi stacionarnim radarima u RS-u: Kako kažnjavaju ako nema znak da se nalaze pored ceste?


Na putevima u Republici Srpskoj je u poslednje vrijeme postavljen veliki broj stacionarnih radarskih sitema za kontrolu saobraćaja, ali nigdje nema znaka koji upozorava vozače na njihovo postojanje.

Rekao je ovo danas potpredsjednik parlamenta Srpske, Milan Petković koji je tokom aktuelnog časa na redovnoj sjednici NSRS upitao ministra saobraćaja i veza, Nedeljka Ćorića, da li planiraju da postave znakove koji će upozoriti vozače na postojanje radarskih sistema.

– Sigurno je da će postojati adekvatni znakovi koji će ukazivati na radare, koji se nalaze na određenom području kako bi građani bili upozoreni na njih. Cilj je da se preventivno djeluje, a ne represivno –odgovorio mu je Ćorić.

On je dodao kako su stacionirani radari već sada dali određene rezultate jer su postavljeni na onim dijelovima puteva u Srpskoj na kojima su bile evidentni brojni prekršaji u saobraćaju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija