Danas sastanak Srba: Napuštaju li institucije BiH?

Predsjednik RS Milorad Dodik, zakazao je za danas sastanak predstavnika institucija RS, lidera stranaka i srpskih predstavnika u institucijama BiH.

Sastanak će biti održan u Palati predsjednika RS, a glavna tema, prema najavama, bit će “situacija na nivou BiH i aktuelna politička situacija u RS”.

Dodik je rekao je da je potvrđivanje optužnice u Sudu BiH, progon i istakao da je njegova ustavna obaveza bila da potpiše ukaz o proglašenju zakona koji je usvojila Narodna skupština RS.

– Da nije potpisao ukaze na usvojene zakone, definitivno bi se urušio status Narodne skupštine i pozicija RS, a ovako smo je samo ojačali – rekao je Dodik, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

Potpredsjednica stranke Željka Cvijanović i član Predsjedništva BiH izjavila je da SNSD pruža apsolutnu podršku instituciji predsjednika Republike Srpske, ali i Miloradu Dodiku, kao predsjedniku RS i lideru te stranke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79