Danas širom svijeta protesti bh. građana: Ima li Zapad sluha za BiH?

Masovni protesti bh. građana biće održani danas u Belgiji, Norveškoj, Austriji, Švedskoj, Italiji i drugim zemljama.

Jučer je oko 500 ljudi iz Švicarske i Francuske prisustvovalo mirnom skupu podrške za Bosnu i Hercegovinu koji je održan u Ženevi i Parizu.

Početak protesta je u 12. Počinjat će sa himnom, a izuzetak je London, gdje protesti počinju u 11, i Oslo, gdje počinju u 18 sati.

“U svim ovim gradovima će biti čitano pismo koje smo ispred organizatora, “Platforme za BiH” – nevladine organizacije iz Nizozemske, pisali za najveće svjetske lidere. Bit će čitano na engleskom jeziku, gdje je potrebno na francuskom, i na našem”, naveo je jučer za N1 Satko Mujagić, jedan od članova organizacionog odbora.

Mujagić je naglasio da je riječ o pismu koje sadrži jasne poruke o situaciji u BiH za najveće lidere svijeta, a koje je podržao veliki broj organizacija i pojedinaca iz svijeta, između ostalih i sedam članova Evropskog Parlamenta.

Protesti će biti održani i u Sarajevu i Tuzli.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79