Dario Delibašić danas na sudu u Sarajevu: Uništavaju me, satanizuju!

Kantonalni sud u Sarajevu danas će odlučiti o produženju pritvora za 40-godišnjeg Darija Delibašića, osumnjičenog da je učestvovao u otmici državljanina BiH i Turske Tamera K.

Zatraženo produženje pritvora Dariju Delibašiću za još dva mjeseca

Osumnjičeni Delibašić je potvrdio na saslušanju da je on iznajmio automobil i kuću ali da nije znao da će iznajmljeni predmeti biti korišteni za činjenje krivično djela koje mu se stavlja na teret.

“Mene su prvi put kada su me priveli ispitivali dva dana bez advokata i igrali su razne psihološke igrice. Meni se stavlja na teret otmica, a ja koliko o tome znam iz filmova kada neko nekog otme onda ga drže dok se ne dobije neki novac”, rekao je Delibašić i dodao:

“Kantonalno tužilaštvo mene satanizuje, ovo je uništavanje mene i moje ličnosti, šteta je već napravljena, ali molim vas da ovo prestane, znam da će da ovaj postupak traje, ali molim da me pustite uz neke mjere zabrane, da mogu da se vratim kući, svom maloljetnom djetetu i poslu koji vodim, a već je dosta oštećen zbog ovog svega.”

Delibašić se tereti da je iznajmio kuću i vozilo osobama iz Crne Gore i jednom državljaninu Srbije, koji su izveli otmicu vlasnika Nargila bara Mahala u Sarajevu, piše Radiosarajevo.

Podsjećamo, Tamer K. je pripadnicima SIPA prijavio da je otet 17. aprila u ilidžanskom naselju Pejton.

Dok se vozio u Golfu 6, rekao je da su ga s tri vozila preseli nepoznati razbojnici sa automatskim puškama i pištoljima. Potom su ga izvukli iz vozila, svezali i stavili mu fantomku na glavu, te ga odvezli na nepoznatu lokaciju. Rekao je da su ga držali cijelu noć, tukli i prijetili smrću i njemu i njegovoj porodici. Rekao je još da su mu najprije tražili 500.000 eura, uz naredbu da im narednog dana donese još 200.000 eura.

Sutradan ga je, kako je naveo, jedan od otmičara izbacio na Otoci i ostavio. Vozilo mu nije vraćeno, a otmičari su od njegovog oca tražili gotovo milion KM. Navodno, organizator grupe otmičara ima državljanstvo Srbije i BiH i trenutno je u bijegu.

Također se moglo čuti da je Dario Delibašić tokom saslušanja u Tužilaštvu navodno rekao da je samo htio pomoći prijateljima iz Srbije koji su došli u Sarajevo. Kazao je da su ga oni zamolili da im da ključeve od kuće u naselju Otes i posudi vozilo, te da nije znao da planiraju otmicu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments