Delić: Sa digitalnim potpisom smanjujemo birokratiju

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić istaknuo je značaj digitalnog potpisa u smanjenju birokracije.

On je time postao prvi ministar u Federalnoj vladi koji je podnio zahtjev za digitalni potpis, te postao vlasnik istog od jučer.

“Digitalni potpis eliminira potrebu za fizičkim potpisivanjem papirnih dokumenata, smanjujući rizik od grešaka i zloupotreba. Time se korak bliže smanjuju birokratske procedure i potreba za papirnim dokumentima, dok se istovremeno nastoji razvijati digitalne servise za pružanje usluga u našem ministarstvu”, kazao je ministar Delić.

Ministarstvo rada i socijalne politike, u suradnji s UNDP-om u BiH, već je pokrenulo sveobuhvatnu digitalizaciju procesa.

Ovaj potez dodatno poboljšava efikasnost i transparentnost rada.

Ministar Delić naglašava važnost digitalizacije za daljnji razvoj Ministarstva te planira nastaviti ulaganje u tehnološka rješenja koja će poboljšati usluge i olakšati rad svim građanima i korisnicima usluga Ministarstva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79