Demir Hadžagić je Sarajlija kojeg je uhapsio FUP

U okviru aktivnosti Federalne uprave policije (FUP) s ciljem sprečavanja proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, a na osnovu naredbe Općinskog suda, danas su izvršeni pretresi na području Kantona Sarajeva.

Tom prilikom uhapšena je osoba iz Sarajeva D. H. (33) zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kojom prilikom su pronađeni određena količina droge kanabis, municija i eksplozivna sredstva.

Uhapšeni se sumnjiči da je na području Kantona Sarajevo neovlašteno nabavljao i posjedovao opojnu drogu kanabis, koja je prilikom pretresa pronađena.

Kako piše Avaz, uhapšen je Demir Hadžagić. On je pokušao pobjeći od policijskih službenika FUP-a i prilikom hapšenja povrijedio policijsku službenicu.

Uhapšeni je načinio i materijalnu štetu na službenom vozilu.

Predmetna osoba će biti kriminalistički obrađena, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, dok će Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti dostavljen u zakonom određenom roku.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79