Denis Bećirović osudio teroristički napad u Moskvi

Denis Bećirović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izrazio je duboko žaljenje povodom terorističkog napada u Moskvi te je uputio izraze saučešća porodicama žrtava.

“S dubokim žaljenjem primio sam vijest o terorističkom napadu u Moskvi, gdje je izgubljen veliki broj nedužnih života. Ovaj akt terorizma najoštrije osuđujem, zajedno sa svakim oblikom nasilja koji uzima nevine ljudske živote i nanosi bol porodicama. Bosna i Hercegovina ostaje nepokolebljiva u borbi protiv svih oblika terorizma. U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kao i u svoje lično ime, upućujem najdublje izraze saučešća porodicama žrtava, a povrijeđenima želim brz oporavak”, istaknuo je Bećirović u svom saopćenju.

Osim Bećirovića, osudu terorističkog napada izrazila je i Islamska zajednica, Elmedin Konaković ispred Ministarstva vanjskih poslova BiH, kao i mnogi drugi domaći i svjetski zvaničnici.

Istražni komitet Rusije, koji je posvećen rasvjetljavanju ovog terorističkog akta, izvijestio je da je dosad 133 osobe izgubile živote.

Međutim, s obzirom na obim napada, ruske službe upozoravaju da se očekuje dalji rast broja žrtava tokom dana.

Također, poznato je da među žrtvama ima i djece, čime se tragedija dodatno produbljuje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79