Denis Stojnić poručio nasilnicima: “Udari mene a ne žene”

Denis Stojnić poručio nasilnicima: “Udari mene a ne žene”


Ovih dana svjedoci smo učestalog nasilja nad ženama u Bosni i Hercegovini. Nažalost sve više je “muškaraca” koji dignu ruku na djevojku, suprugu, majku a rubrike Crne-Hronike pune su tragičnih događaja.

Protesti i akcije širom BIH ukazuju na ozbiljan problem nasilja nad ženama i femicida u našoj zemlji, i istovremeno pokazuju snagu i solidarnost žena u borbi za svoja prava. Sportaš i MMA borac Denis Stojnić odlučio je podržati borbu protiv porasta femicida i nasilja nad ženama u BiH.

Portal Crna-Hronika kontaktirao je poznatog sarajevskog ugostitelja i MMA borca za kratku izjavu povodom nemilih događaja u kojima sve više nasilnika napadaju žene, majke i supruge.

“Nažalost svaki dan na vašem portalu čitam tragične vijesti na koje ne može ostat imun niko. Želim da se djevojke, supruge i majke, bilo ko je u takvoj situaciji, da što prije prijavi nasilje i da se medijski podigne prašina kako ne bi došli do još tragičnih slučajeva kao što je ovaj u Gradačcu, Živinicama ili Bijeljini.

Ubrzo ću vam poslati slike jedne zlostavljanje djevojke, koja je sva u modricama i prepiske poruka tog zlikovca koji istu maltretira već duži period, dolazi joj ispred kućnih vrata, dolazi joj ispred posla i do dan danas joj ne da mira. Upoznat sam da ga je djevojka prijavila PU Novi Grad i Tužilastvu KS i da je taj nasilnik na steroidima i ima dozvolu za pištolj.

Nadam se da sistem neće zakazazati kao što je to slučaj u Gradačcu bio. Djevojka je prijavila nasilnika tri puta PU Novi Grad MUP Kantona Sarajevo!

A što se tiče nasilnika koji maltretiraju žene mogu samo reći da su to kukavice i da je istim potreban psihijatar, te da iste psihijatrijskom pomoću slobođaju mržnje i tog bijesa. Te žene nisu ničije vlašnistvo i ako ne žele da budu sa vama, jednostavno ih pustite da idu svojim putem, jer vas na silu neće zavoljeti! A ako i to ne prolazi, uđi u ring sa mnom. Udari mene a ne nju!” – poručio je Denis Stojnić.

I za kraj dat ću savjet za muskarce, mladiće i sportiste koji se bave amaterskim ili profesionalnim sportom, ne uzimajte TESTERON! – završava Denis Stojnić.

Podsjećamo braća Stojnić su prije par godina u svojim ugostiteljskim objektima zaštitili žene od nasilnika. Jedna se situacija desila u Clubu Dorian Gray i tad je Denis Stojnić odbranio ženu od jednog nasilnika.

A druga situacija je bila u Tesla pubu gdje je Denisov brat Dado Stojnić također savladao nasilnika koji je svoju curu brutalno zatvorenim pesnicama udario u lice ženske osobe. U oba slučaja je sve snimila kamera u ugostiteljskom objektu.

https://youtu.be/GRGmVodepTw

Drugi video pogledajte ovdje


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija